NWWI taxatie

Er zijn verschillende redenen om een taxatie van een woning te laten uitvoeren. Enkele voorbeelden zijn:

– Uw hypotheekverstrekker vereist een taxatierapport in verband met uw verhuizing / aankoop.
– U heeft een financiering nodig voor een woningaanpassing.
– U heeft een taxatierapport nodig in verband met het successierecht of een scheiding.
– U wilt bezwaar maken tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ waarde.

Wat de reden ook is om een woning te laten taxeren, het is belangrijk dat u snel een helder en duidelijk document in handen hebt, waarin de waarde nauwkeurig is vastgesteld; een document dat door alle instanties wordt geaccepteerd.

Taxatierapport

Hypotheekverstrekkers, officiële instanties en andere belanghebbenden stellen als voorwaarde dat de taxatie wordt uitgevoerd door een onafhankelijk taxateur die staat ingeschreven als Registertaxateur. Bij het bepalen van de waarde van de woning wordt onder meer rekening gehouden met het type huis, de grootte, de ligging en de staat van onderhoud. De taxatiekosten worden betaald door de koper en zijn fiscaal aftrekbaar indien het rapport gebruikt wordt voor de financiering van de aangekochte woning of voor verbetering van de huidige woning. Bij een nieuwbouwwoning is een taxatierapport meestal niet verplicht.

NWWI taxatie

Wij leveren door het NWWI gevalideerde taxatierapporten welke voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Deze worden door alle geldverstrekkers in Nederland geaccepteerd.

Het NWWI is een keurmerk voor woningtaxaties. Het Nederlands Woning Waarde Instituut (afgekort NWWI) valideert rapporten van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie conform duidelijke richtlijnen is opgesteld. De aangesloten taxateurs voldoen aan strenge voorwaarden.

Een NWWI taxateur kent de regio en levert een leesbaar en betrouwbaar rapport. Een NWWI taxateur is verplicht de taxatie goed te onderbouwen zodat duidelijk is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Snelle levering

Wij begrijpen dat u snel de waarde van een woning wilt weten. Daarom leveren wij elk taxatierapport zo spoedig mogelijk aan. Er zijn enkele omstandigheden die hier invloed op hebben, bijvoorbeeld wanneer de taxateur bij de woning langs kan komen. Zodra wij alle gegevens hebben, gaan wij direct aan de slag. U bent dus verzekerd van een snelle levering.

Locaties

Bij het NWWI aangesloten taxateurs mogen enkel in een vastgesteld werkgebied taxeren. Op deze wijze wordt de lokale marktkennis gewaarborgd. Wij zijn werkzaam in de volgende plaatsen:

Afferden; Angeren; Beek; Bemmel; Berg en Dal; Bergharen; Beuningen; Deest; Druten; Elst; Ewijk; Grave; Groesbeek; Heilig Landstichting; Herveld; Heumen; Lent; Leuth; Malden; Millingen aan de Rijn; Molenhoek; Mook; Nederasselt; Nijmegen; Ooij; Oosterhout; Overasselt; Slijk-Ewijk; Valburg; Wijchen; Winssen.

U kunt ook gelijk een NWWI taxatie aanvragen door hier te klikken. Wij leveren snel een deskundig taxatierapport.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op