Hypotheekadvies

Verbeek Financieel Adviseurs ondersteunt u graag bij het maken van de juiste keuze, als het om het afsluiten van een hypotheek gaat. Want welke hypotheek past het beste bij u? En hoe zit het met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

Financiële mogelijkheden

Voordat u een hypotheek afsluit voor een bestaand huis, is het belangrijk dat u bepaalt wat u per maand kunt en wilt besteden. Op basis daarvan kan de hoogte van de hypotheek en de hypotheeklasten worden bepaald. Ook is de keuze voor de hypotheekvorm van belang. Deze moet niet alleen zo goedkoop mogelijk zijn, maar ook goede voorwaarden hebben

Nationale Hypotheek Garantie

U kunt wellicht in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Met NHG leent u verantwoord en veilig. Bovendien kunt u met NHG profiteren van een korting op uw hypotheekrente.

Stel dat u arbeidsongeschikt of werkloos wordt, uw relatie wordt beëindigd of uw partner komt te overlijden, dan kan het zo zijn dat u de hypotheek niet meer kunt betalen. Wanneer u de woning verkoopt en de opbrengst is niet voldoende om uw hypotheekschuld af te lossen, dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen het verschil (restschuld) aan de hypotheekverstrekker (de bank waarbij u de hypotheek heeft). Zo wordt voorkomen dat u met een schuld achterblijft. Voorwaarde voor kwijtschelding van de restschuld is dat u meewerkt om de schuld zo laag mogelijk te houden. Dit betekent dat wanneer u uw hypotheek niet meer kunt betalen, u direct contact op moet nemen met uw hypotheekadviseur.

Erkend Hypotheekadviseur

De erkenningsregeling ‘Erkend Hypotheekadviseur’ is bedoeld voor hypotheekadviseurs die werken als intermediair tussen hypotheekgever en hypotheeknemer. De erkenning is persoonsgebonden. Dat wil zeggen, dat elke erkend adviseur de benodigde diploma’s heeft gehaald en voldoet aan de praktijkvoorwaarden.

Voor u als (aanstaande) huiseigenaar schept de erkenningsregeling duidelijkheid. Bij de erkenning hoort het ondertekenen van de Beroepscode van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs. Dit betekent, dat erkend adviseurs zich aan bepaalde gedragsregels houden. De belangrijkste zijn:

  • De adviseur geeft een weloverwogen advies en maakt duidelijk welke financiële, juridische en fiscale gevolgen hierbij horen.
  • De adviseur vult zijn of haar vakkennis voortdurend aan.
  • De adviseur houdt gegevens van consumenten geheim.
  • De adviseur verstrekt geen onvolledige, misleidende of onjuiste informatie.
  • De adviseur houdt rekening met de belangen van de consument.
  • De adviseur is gebonden aan de Gedragscode Hypothecair Financiers

Wanneer u ontevreden bent over de dienstverlening van een erkend hypotheekadviseur, dan kunt u gebruik maken van een klachten- procedure. De Geschillencommissie Beroepscode Erkend Hypotheek- adviseurs geeft een onafhankelijk oordeel waaraan de erkend adviseur zich moet houden.

Download hier ons DienstVerleningsDocument (DVD).

 

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op